Jdi na obsah Jdi na menu
 


Monopol – dokument o tom, jak funguje svět

26. 10. 2021

Přepis:

Tim Gielen: Drahý človeče, teď už máš asi pocit, že něco se současnou situací není správně. Ale také si myslím, že spousta nepodložených konspiračních teorií mohla způsobit, že jsi se distancoval jak od šíření strachu z médií tak od těch, kteří šíří konspirační teorie. I tak doufám, že mě na chvíli vyslechnete protože jak budete sledovat tohle video, stovky milionů lidí po celém světě upadají do chudoby v důsledku opatření, která tu jsou už tak dlouho. „Omlouváme se, kvůli covidu-19 máme zavřeno”

A i když největší ekonomická krize, kterou kdy zažijeme, nemusí mít ještě na vás osobně dopad, je pouze otázkou času, než domino efekt zasáhne i vás a vaše blízké. Tohle není vyvolávání paniky, ale krutá realita, které čelíme. Také si myslím, že můžeme omezit škody a dokonce mít z nich přínos, pokud budeme náležitě a objektivně informováni o naší současné situaci.

Tudíž bych vám rád ukázal několik snadno ověřitelných faktů, které jsou podle mě zásadní. Méně než hrstka mega korporací dominuje každý aspekt našich životů. To může znít jako nadsázka, ale od snídaně, kterou máme ráno na stole, po matraci, na které v noci usínáme, a vše, co děláme, nosíme nebo konzumujeme je z velké části závislé na těchto korporacích.

Tohle jsou investiční společnosti obrovských rozměrů, které řídí hlavní toky peněz na Zemi. Jsou to hlavní představitelé hry, které jsme nyní svědky. Abych vás neobíral o mnoho času, shrnul jsem nejdůležitější informace do nejstručnějšího formátu. Jak to funguje? Jako příklad si vezměme společnost jako PepsiCo, což je mateřská společnost mnoha populárních limonád a jídel na světě  . . . . . . .

 

https://otevrisvoumysl.cz/monopol-dokument-o-tom-jak-funguje-svet/

 

https://nastub.cz/w/de4f9960-fa7c-492f-b7dd-b46b5c1f98f4